IC

Ranch

MURANCSIK ANETT

Budapest és környéke

Telefon: +36 30 346 9148

 

Email: anettmurancsik@yahoo.com

 

Facebook: https://www.facebook.com/anett.murancsik?fref=ts

 

CÍM: Budapest

ELÉRHETŐSÉGEK:

BEMUTATKOZÓ: 

Muráncsik Anett

Lovas edző-, és túravez

Hobbylovasként kezdtem el lovagolni, a tereplovaglások és a túrázás szerelmese voltam, ez a mai napig is megmaradt. Éppen ezért szeretnék segíteni a hozzám forduló szabadidőlovasoknak is szebbé tenni a lovaglást, hogy az igazán örömet okozzon és megmutatni azt, hogy nem csak a versenyzéshez szükséges egy edző, de nem is annyira nehéz eljutni arra a szintre, hogy elinduljon egy versenyen.

 

Istenes Csillával 4 éve dolgozok együtt. Hamar rájöttem, hogy kevés az, hogy a lovam elviseli a nyerget a hátán és nagyjából irányítható, ennél sokkal többre vágytam. Csilla megmutatott nekem egy olyan tiszta és egyértelmű utat a lovakhoz, amiben a mai napig sem csalódtam és könnyedén alkalmazható bármely lónál, hiszen mindegy milyen stílusban lovagolják, az alapok és a lóhoz állás kérdése azonos kell hogy legyen. Kifejezetten szeretek földről dolgozni velük, mert nagyon jó alapot ad a nyeregbeli munka előtt illetve hamar megmutatkoznak az esetleges hiányosságok vagy rossz beidegződések, amit a földről, körkarámban sokkal könnyebb rendbe tenni, mint a ló hátáról.

 

Elsősorban igényes szabadidőlovasoknak szeretnék segíteni, akik szeretnének többet megtudni a lovaglásról. Mivel én is így kezdtem, tudom, hogy egy képzett lóval teljesen más az erdőt járni, mint azzal, aki csak „hordja a nyerget”. Segítek lovak átképzésében angolról westernbe, csikók elindításában, nyereg alá szoktatásban, felkészíteni tereplovaglásra, hobbicélra (stílustól függetlenül), problémás lovak rehabilitációjában, földi munka során kialakítani a megfelelő egyensúlyt bizalom és tisztelet között. Célom, hogy a lovak örömmel és megbízhatóan, teljes átengedéssel, azaz finom, puha segítségekkel dolgozzanak lovasaikkal. Ne ijedezzenek, ne ugorjanak meg látszólag indokolatlanul, ne ragadják el lovasukat, nyugodtan várakozzanak felszállás közben, könnyű szársegítségre álljanak meg azonnal, vagy forduljanak el, menjenek fel elsőre a futóra, jöjjenek maguktól oda a karámban, vagy bármilyen egyéb felmerülő problémára keresünk megoldást. 

 

Vállalom mindezt Budapest mellett bértartással, vagy akár - Budapest vonzáskörzetében - rendszeresen házhoz is megyek, így a lovasok segítése/oktatása is saját lovaikon történik, otthoni környezetben.  Ezzel nem egy elméleti tudást kapnak, amit egyedül kellene gyakorolniuk és vagy működik vagy nem, hanem adott problémát a lovassal együtt oldunk meg Csilla folyamatos kontrollja mellett. Segítek a ló-lovas páros továbbfejlődésben is, akár a versenyszintig.

 

Szeretném átadni azt, amit nekem okoz, hogy egy edzővel tanulhatok.  Hidd el, megéri!