IC

Ranch

Hitvallásom szerint a lovaglás nem a ló hátán kezdődik!

 

A legtöbb lovas probléma nem feltétlen a lovasok, vagy lovak technikai képzetlenségéből adódik, tehát nem abból, hogy a lovas mennyire tud lovagolni, vagy a lova mennyire van belovagolva, hanem sokkal inkább a nem megfelelő ló-lovas kapcsolatból fakad.

 

Ezért először azt javasolt elsajátítani, hogy hogyan kellene a lovakkal helyesen bánni. Meg kell tanulni megérteni őket. Meg kell ismerni, hogy „hogyan működik a ló”!

 

Ehhez először "szemtől szemben", azaz a földről javasolt velük dolgozni.

Pl.: Meg kell tanulni, hogy hogyan javasolt őket megközelíteni, hogy mit javasolt tőlük a biztonságunk érdekében elvárni.

Továbbá meg kell ismerni, hogy ők egymás között milyen társas kapcsolatban, milyen alá s fölé rendeltségben élnek, hogy mi, emberek is eszerint álljunk hozzájuk.

 

Ahhoz hogy a lovat biztonságosan és ló-ember számára is kellemes módon ("izomláz nélkül") lehessen lovagolni, meg kell tanulni az ehhez szükséges technikai elemeket is: a megfelelő szárkezelést, lábhasználatot, ülésmódot, ....

 

Megmutatjuk, hogy a lovak a ménesben milyen társas kapcsolatban élnek. És ott ki és hogyan irányítja őket. Megmutatjuk, hogy emberként hogyan lehet ezt az irányító szerepet elérni. Ehhez milyen gyakorlatokra és főleg milyen viselkedésre van szükség.

 

Megmutatjuk, hogy hogyan kellene a ló hátán ülni ahhoz, hogy a lehető legkevesebb kényelmetlenséget, vagy éppen kárt okozzuk neki.

 

Megmutatjuk, hogy milyen alapvető kéz-, láb- és testtartás és milyen technikai tudás kell ahhoz, hogy megfelelően tudjuk őt irányítani.

 

Tehát egész rendszerünk arra épül, hogy a lovat megértve, azt társként és ne eszközként használjuk.

 

Úgy hisszük, hogy erősségünk abban rejlik, hogy mi "A-tól Z-ig" oktatunk, mindenre kiterjedően, az alapokkal kezdve. 

 

E mellett természetesen fontos az is, hogy "hogyan tanítunk".

Az IC Training System sok-sok lovazással (lovakkal, lovaglással) eltöltött év, sok-sok külföldi tanulás, nagyon sok lóval való munka után vált egy letisztult, gyakorlatias és könnyen követhető rendszerré. 

 

Programunkat úgy építettük fel, hogy lovaglási stílustól függetlenül ló és lovasa számára könnyen megérthető és logikus legyen. Adjon megfelelő válaszokat a lovak képzése és lovaglása során felmerülő kérdésekre, problémákra.

 

Egyéni oktatás keretében az egy-egy óra alatt természetesen nincs túl sok idő az elméleti alapok elmagyarázására, tisztázására. Ezért amikor a tanítványainkkal először kapcsolatba kerülünk, egy átfogó ("A-tól Z-ig", azaz mindenre kiterjedő) kurzust javaslunk. Majd ez után jöhet csak az egyéni képzés, az edzőtábor, vagy a távoktatás. Bővebben erről itt!

 

"IC Training System"®  oktatási módszer

Hitvallásom

A lovak társas kapcsolatai

Meg kell ismerni, hogy a lovak egymás között milyen társas kapcsolatban, milyen alá s fölé rendeltségben élnek ...

Földmunka

A lovakkal először "szemtől szemben", azaz a földről javasolt dolgozni ...

Helyes ülés

A ló hátán úgy kell ülni, hogy a lehető legkevesebb kényelmetlenséget, vagy éppen kárt okozzuk neki ...