IC

Ranch

KURZUSOK

2 NAPOS KURZUS

1. alapozó szint

A 3. szint annak ajánlott, aki szeretne a lovával olyan magas szintere eljutni, hogy minden testrészét, minden körülmények között kontrol alatt tudja tartani.

 

Ez a kurzus az előző kettő anyaagára építve annak való, akik szeret a lovával dolgozgatni, szereti őt tanítgatni. Annak való aki szeretne a lováról a lehető legtöbbet megtanulni, vele a lehető legjobb módon bánni, őt a lehető legjobban ellovagolni.

 

Ezen a kuzruson résztvevő lovast már IC Coco Lena  quarter horse mén, illetve a versenyre készített kancák tanítják!

 

Rajtuk meg lehet érezni, hogy milyen puhának kellene egy ló szájának lenni, milyen puhán és gyorsan kellene egy lónak a külső szárra a vállait vinni, vagy lábra a farát eltolni.

 

Megérezheti a gyors spin  (forgás) és a hosszú stop (csúszómegállás) semmivel össze nem hasonlítható élményét is.

 

A rajtuk megkapott érzést "haza vive" lehet majd otthon a saját lónál is azt keresni, illetve törekedni arra, hogy az is visszadja lovasának ugyan ezt az érzést.

 

Ezért ez a kurzus legfőképpen azoknak ajánlott, akik vagy már versenyeznek, vagy fontolgatják a versenyzést. Hiszen sokan úgy versenyznek, úgy lovagolják (képzik) a saját lovukat, hogy talán még soha sem ültek olyan lovon, ami a manővereket mags szinten tudja.

 

A kurzus részletes tartalmát lásd itt!

Az 1. szint annak ajánlott, aki "csak" részismeretekkel rendelkezik. Tehát akinek a lovas ismeretei (a lóval való általános kommunikáció és lovaglás terén) nem áll még össze egy egységes, logikusan egymásra épülő és érthető egésszé.

 

Ez a kurzus tehát átfogó alapismeretet ad, mégpedig A-tól, Z-ig!

A kurzuson a résztvevő megismerkedik azokkal a szükséges szakkifejezésekkel, patanyomfigurákkal amelyek ahhoz szükségesek, hogy például megértse azt a lovas szaknyelvet, amit az oktató használ.

Megtanulja a  munka (western) stílusban való kétkezes lovaglás legszükségesebb technikai elemeit: a grammokkal való megállítást és fordulatokat.

Megérti majd, hogy miért van bizonyos feladatok elsajátítására szüksége. Megismeri azokat a gyakorlatokat, amelyek segítenek majd eljutni a biztonságosabb és kellemesebb - izomláz nélküli - lovagláshoz.

A kurzuson megismerkedik az ajánlott felszerelésekkel, és egyéb a lótartáshoz, lovagláshoz szükséges eszközökkel. És tanácsokat kap arra vonatkozóan is, hogy honnan tudja azokat beszerezni.

A kurzus után már nem csak mechanikusan ismételgeti, gyakorolja majd a tanultakat, hanem végre tudni fogja hogy, mit miért tesz, melyik feladat melyikre épül, mikor mire van szüksége.

Ismerni fogja az alapelveket és érti majd az összefüggéseket, ami ahhoz kell, hogy a későbbiekben majd otthon egyedül is jól boldoguljon.

Ezzel párhuzamosan természetesen elsajátítja a natural horsemanship elveit is: Hogy hogyan érdemes a lóval bánni úgy, hogy az a lónak is jó legyen. Mit javasolt tőle elvárni ahhoz, hogy a lovaglás és a ló melletti egyéb tevékenységek is biztonságosak legyenek. ....

E kurzus elvégzésével a résztvevő egy olyan tudás birtokába jut, ami már elégséges ahhoz, hogy a lovával akár terepen is biztonságosan elboldoguljon.

A kurzus részletes tartalmát lásd itt!

2 NAPOS KURZUS

2. ismétlés + közép szint

2 NAPOS KURZUS

3.  haladó szint

A 2. szint annak ajánlott, aki már az első szintet elvégezte (vagy az első szint tudásanyagával már rendelkezik) és szeretné az ismereteit ismétléssel újra felidézni, és leellenőriztetni, hogy tényleg jó úton jár-e. Valamint szeretne tovább lépni.

 

Ez a kurzus tehát átismétli a tanultakat, kijavítja az esetleges hibákat, és megerősíti a már meglévő helyes ismereteket.

 

Korrigálja a segítségadásokat és a helyes segítségadáshoz szükséges ideális testtartást is, ha szükséges.

 

A kurzus résztvevője elsajátítja az egy kezes lovaglás technikai elemeit: többek között a megfelelő kéz-, láb- és testsúlysegítségeket és begyakorláshoz szükséges feladatokat.

 

Továbbá újabb, magasabb szintű ismereteket kap. Már nem csak a ló elejét fogja tudni jól irányítani és kontrol alatt tartani, hanem a ló oldalát is.

 

Az első szint ismeretanyagát ezen a kurzuson már magasabb szinten (precízebben, pontosabban) fogja elvégezni és begyakorolni. Olyan feladatokon és szituációkon keresztül, amelyek a gyakorlati életben is előfordulnak.

 

E kurzus elvégzésével a résztvevő egy olyan tudás birtokába jut, ami már nem csak a biztonságos lovagláshoz elég, hanem a ló finomabb irányítását és a vele való mélyebb kapcsolatot eredményezi majd.

Autós nyelven szólva: a lovagláshoz már egy csomó kényelmet is szolgáló extrát kap!

 

 

Amennyiben nem egyértelmű, hogy melyik szintet kellene választanod, akkor "biztos, ami biztos" alapon válasz az első szintet. Ha a tudásod mégis magasabb a választott szintnél, akkor sincs probléma, mert ez úgy is kiderül az alapok átismétlése során és ekkor természetesen Veled magasabb szintre lépünk tovább!

IDŐPONTOK: