IC

Ranch

Western versenyszámok

REINING

TEREP TRAIL

TRAIL

ÜGYESSÉGI VERSENYSZÁM

 

A TRAIL egy olyan versenyszám, amelyben a leküzdendő feladatok a mindennapi tereplovaglások során előforduló akadályokat szimbolizálják. A versenyszám azonban lovaspályán és mesterséges akadályokon folyik.

ÜGYESSÉGI VERSENYSZÁM

 

A TEREP TRAIL egy olyan versenyszám, amelyben a leküzdendő feladatok a mindennapi tereplovaglások során előforduló feladatok. A versenyszámfolyhat  lovaspályán, vagy valóságos terepen természetes akadályokon.

"WESTERN DÍJLOVAGLÁS"

 

Vágtában végrehajtott feladatsorok bemutatása, mint a híres csúszó megállás a "stop", a belső hátulsó lábon végrehajtott forgás, a spin. Ugrásváltás, kis és nagy körök lovaglása különböző sebességgel, roll back és hátraléptetés.

FÖLDRŐL IDOMÍTÁS

WESTERN PLEASURE

WESTERN HORSEMANSHIP

"STÍLUSVERSENY"

 

A WESTERN HORSEMANSHIP   egy stílusverseny, ahol a bírálat szempontja maga a lovas. Ülése, segítségadásai, feladatmegoldásának pontossága, minősége.

 

JÁRMÓDVIZSGA

 

A PLEASURE egy „jármódvizsga”, amelyben elsődleges bírálati szempont, hogy a ló a lovasát milyen kényelmesen hordozza. Szempont még a ló átengedősége (engedelmessége) és szabályos mozgása is.

A LÓ-EMBER KAPCSOLAT TÜKRE

 

Kötőfékkel, vagy anélkül (szabadon) bemutatható versenyszám. Különböző ügyességi és engedelmességi feladatokon keresztül.