IC Ranch

Egyszerűsített mobilra optimalizált változat

Ranch-ünket 1998-ban kezdtük el építeni Délkelet-Magyarországon (Csongrád megyében), Szentesen a Tisza partján.  Lépésről lépésre haladva építettük fel ezt a kis „amerikás” gazdaságot, ahol kb. 12 hektárnyi legelőn egy amerikai lófajtát, a Quarter Horse-ot (qh), tenyésztjük.

Minőségi tenyészetre törekszünk, ami számunkra azt jelenti, hogy mind tenyészkancáinkat, mind a velük párosított fedezőméneket szigorú szempontok alapján válogatjuk ki.

A tenyésztés során nekünk elsősorban kancáink jó minősége a legfontosabb. Feltétlen jó származással, (ahogy mondani szokás: jó papírral), kiváló küllemmel és jó természettel kell rendelkezniük.

Első, családalapító Quarter Horse kancánkat, Taco Baby Kessy-t 1990-ben vásároltuk Németországban, a híres Breug családtól. Kessy volt az első qh Magyarországon és további érdekessége, hogy anyai nagyapja Bull’s Billy Van volt az első qh Németországban. 34 évesen még ma is él!

 

A tenyésztés mellett korábban foglalkoztunk westernlovas oktatással, valamint stílustól függetlenül oktattuk a natural horsemanship  tanait.  Ma már "csak" edzőtáborokat szervezünk szabadidős lovasoknak - saját lovaikkal. Egyéni oktatás formájában, hivatalos edzői képesítéssel tanítunk idegenben (a lovas saját helyén).

 

Saját lovainkat, a ma már Magyarországon is egyre népszerűbb és rohamosan terjedő western stílusban lovagoljuk.

 

6 férőhelyes istállónkban nagyméretű, tiszta és a kényelmes nyergelők, külön wc-k, fürdőszoba, társalgó, nyerges, takarmányos és vendégeink számára vendégszobák találhatók.

Külső - kifutós - boxainkban további 11 ló elszállásolására van lehetőségünk.

 

Lovainkat BEKAMERÁZOTT istállóval és környezettel, a rendvédelmi szervekhez bekötött RIASZTÓRENDSZERREL, valamint igen "meggyőző méretű és vérmérsékletű" KÖZÉPÁZSIAI JUHÁSZ-KUTYÁKKAL védjük!

 

Lovaink - ha az időjárás engedi, minden nap villanypásztorral egymástól elkülönített bőséges füvű legelőrészeken tartózkodnak.

 

A tenyészállatokat csoportosan, ménesi tartás szerűen tartjuk.

 

A sportlovak számára egy homokos, bekerített, 35 x 150 m-es lovaspálya, továbbá egy szintén bekerített és homokos talajú 35 x 140 méteres gyakorló pálya és egy 18 méter átmérőjű fedett körkarám áll rendelkezésre.

 

A kezdetektől azt szeretnénk, hogy tevékenységünkkel minél több embert tudjunk "megfertőzni" a lovaglás, a lovak, elsősorban a westernlovaglás és a westernlovak szeretetével.