IC Ranch

Egyszerűsített mobilra optimalizált változat

Az IC Ranchen amerikai Quarter Horse fajtájú lovakat tenyésztünk. Lovaink tenyésztése során a minőségre törekszünk, így mind tenyészkancáinkat, mind a velük párosított fedezőméneket szigorú szempontok alapján válogatjuk ki.

 

A tenyésztés során számunkra elsősorban lovaink jó minősége a legfontosabb. Feltétlen jó származással, (ahogy mondani szokás jó papírral), kiváló küllemmel, és ami - nekünk - még ennél is fontosabb, jó természettel kell rendelkezniük. Célunk, a legjobb alap- (Foundation) vérvonalakra építve  jól lovagolható, terepbiztos szabadidős és sportlovak tenyésztése.

 

Szeretnénk a quarter horse fajtában különleges színeket, mint a blue roan, palomino, és a grullo is terjeszteni Magyarországon. Ezért importáltunk blue roan qh  tenyészkancát egy buckskin/splash (fehér lábú, kék szemű, négy láb kesely) fedezőmént az usa-ból.

 

Csikóinkat és tenyészkancáinkat a legszigorúbb ellenőrzés mellett, kifutóval ellátott boxos tartásban és legelőre alapozottan neveljük.  E tartásnak köszönhetően – természetesen a preventív ellátásokat kivéve - szinte állatorvosi beavatkozás nélkül nőnek fel.

 

Rendszeresen bevizsgáltatott takarmányaink ismeretében minden korcsoportnak és igénybevételnek megfelelően külön-külön állítjuk össze a napi takarmányadagot. Lovaink abrakja zabra van alapozva. Mellé igényeik szerinti tápot, korpát és komplett ásványianyag, valamint vitamin kiegészítést kapnak minden nap. Az abrak- takarmány a saját magunk által készített kiváló minőségű fűszénával, és lucerna szénával, valamint legelővel egészül ki.

 

Magától értetődően – Dr. Filipsz István lovas szakállatorvosnak, mint tulajdonosnak köszönhetően - a lovak non-stop állatorvosi felügyelet alatt vannak és természetesen a legszakszerűbb, legmodernebb preventív kezeléseket kapják. Korcsoporttól, illetve hasznosítástól függően szigorúan 2, maximum 3 havonta, illetve szükség esetén sűrűbben is féreghajtunk. A vakcinázásokat pedig a legkorszerűbb vakcinákkal végezzük, lovainkat tetanusz, veszettség, lóinfluenza, nyugat-nílusi láz, gomba és a herpeszvírus 1-es és 4-es típusa ellen is immunizáljuk.

TENYÉSZETÜNK